Logo Kerkhof Rolluik Reiniging

Schoorsteen renovatie

Wie eenmaal over een schoorsteen beschikt, denkt doorgaans niet snel na over de noodzaak van schoorsteenrenovatie. Maar wist u dat een schoorsteen het gevoeligste onderdeel van een huis is? Denk er maar eens over na: een schoorsteen staat nu eenmaal het hele jaar door vol in regen, wind en zon. Misschien dat het dus toch hoog tijd wordt om uw schoorsteen aan een renovatie te onderwerpen. De professionals van Kerkhof Schoorsteen Renovatie zijn in elk geval perfect in staat om dit soort klussen te klaren.

Lekkage in de schoorsteen: kies voor schoorsteenrenovatie
De meeste oude schoorstenen hebben voegen die aan het verzanden zijn. Dat zorgt ervoor dat de voegen poreus worden. Het gevolg? Vervelende lekkages in de schoorsteen. Bij schoorstenen die in de loop der jaren veel voegwerk verloren zijn, springt de toplaag vaak van de bakstenen. Dit kan duiden op de eerste tekenen van overmatig vocht. De kans dat het vocht in het metselwerk terecht komt, is dan zeer aannemelijk. Volgt er daarna een strenge vorstperiode, dan kan dit tot kapot gevroren metselwerk leiden. Dit komt omdat water uitzet als het bevriest. De krachten die dan ontstaan, zijn zo groot dat de schoorsteen zelfs los kan komen te zitten. In dat geval moet de schoorsteen opnieuw opgemetseld worden. U zult begrijpen dat de kosten hiervan al snel naar enkele duizenden euro’s kunnen oplopen.

Blijf dit soort problemen dus in elk geval voor en kies ervoor om uw schoorsteen te laten renoveren en periodiek te onderhouden. Neem direct contact met ons op en schakel onze professionals in.

Om geen water binnen te laten en om scheuren en barsten te voorkomen, is het belangrijk dat deze goed onderhouden wordt.

WhatsApp Whatsapp hier uw foto's