Serre en overkapping reinigen

Serres of overkappingen zijn mooie toevoegingen op een huis. De ene serre bestaat uit polycarbonaat platen, dicht gemaakt aan de bovenzijde en de andere is van glas gemaakt aan de bovenzijde. Beide hebben ze jaarlijks onderhoud nodig. De platen worden vaak groen wat uiteindelijk ervoor zorgt dat er minder licht door de platen komt. Door dit tijdig te laten reinigen blijf je altijd optimaal licht krijgen door de platen heen. Dit geldt tevens voor de onderkant van de platen. Uitwerpselen van insecten en opwaaiend stof vervuilen de plaat. Bij glazen serres wordt vaak gebruik gemaakt van extra zonwering boven het glas. Deze loopt over de geleiders naar beneden. Het tijdig reinigen van deze geleiders zorgt ervoor dat de draad die er door heen loopt niet kan vast lopen. Mos en algen hechten zich namelijk heel gemakkelijk in deze geleiders.

Een houten overkapping daarentegen zijn vaak met dakleer afgewerkt.  Ook daar treed vervuiling op, maar dan aan de onderzijde. De houten balken zitten vaak onder uitwerpselen van insecten zoals spinnen en vliegen. Weersinvloeden krijgen grip op de verf, welke te herkennen zijn aan kleine zwarte puntjes die daardoor ontstaan. Maar ook opwaaiend stof gaat zich in de loop der tijd hechten aan de onderkant van de balken.

Het jaarlijks laten reinigen van uw serre of overkapping zorgt voor een langere levensduur en geniet u van een schoon en frisse aanblik.

Foto's

WhatsApp Whatsapp hier uw foto's