Logo Kerkhof Rolluik Reiniging

Gevel reiniging en gevelrenovatie

Gevelreiniging van uw woning kan op verschillende manieren worden toegepast. U kunt een gevel schoonspuiten met een hogedrukspuit of een gevel “afwassen” als deze geschilderd is. Maar een gevel schoonspuiten is niet zonder risico. Als de voegen niet meer goed vastzitten, is de kans groot dat u die er grotendeels uit spuit. Dit gebeurt vaak bij gevels die al wat ouder zijn. Voor gevels die pas een aantal jaar geleden zijn gevoegd, is het geen enkel probleem om die schoon te spuiten.

Gevelreiniging bij oudere gevels: kies voor gevelrenovatie
Oudere gevels hebben vaak meer nodig dan alleen het reinigen van de gevel. Meestal is in zo’n geval gevelrenovatie nodig. Dat wil zeggen dat alle voegen van het gehele huis uitgekapt moeten worden waarna het stenen gedeelte grondig wordt gereinigd (en eventueel gezandstraald). Daarna wordt de gevel opnieuw voorzien van voegen. Het is ook mogelijk om de gevel eventueel nog te impregneren, zodat de steen waterafstotend wordt. U bent er dan van verzekerd dat de voegen de komende jaren in optimale conditie blijven. Laat ons daarom de gevelrenovatie van uw woning verzorgen.

Voorkom problemen, kies voor gevelreiniging
Door gaten in het voegwerk lijdt een gevel na verloop van jaren aanzienlijk meer. Vocht dringt door tot aan het metselwerk en verzwakt de constructie. In het ergste geval zet het vocht uit bij vorst en drukt het zo de stenen los van elkaar. Zo kan er ernstige schade aan het metselwerk ontstaan. De constructie raakt verzwakt en er kan eventueel neerslag in de spouwmuur doordringen. Als dat gebeurt, is er een hoge kans op snelgroeiende schimmel en zwamuitslag door de gehele spouwmuur. Voorkom dit soort problemen door tijdig kleine reparaties te laten verrichten en de gevels te laten reinigen. Zo bespaart u ook veel kosten aan het onderhoud van uw gevel. Voorkomen is nu eenmaal beter dan genezen!

De voordelen van gevelreiniging en gevelrenovatie zijn:

  • uw huis ziet er weer schoon en verzorgd uit.
  • eventuele gebreken aan uw woning worden snel ontdekt.

Foto's

WhatsApp Whatsapp hier uw foto's